Zahterli pide/manouche…

Lübnan’dan dönerken bir mola yerinde aldığımız koca paket zahter vardı evde.

Kaç zamandır evde bir hamur yoğurulmasını ve üzerine  bu nefis karışımın serpilip, zeytin yağlanıp fırına sürülmesi gerekiyordu ki, annemin burada olmasından istifade ederek bu planlarımı gerçekleştirebildim.

İki çeşit yaptık; birini sadece zahterli, diğerini ise domates-soğan soslu, peynirli, zahterli karışık olarak.

O kadar nefisti oldu ki sonuç, zahterin geri kalanını nasıl tüketeceğim diye düşünmeme de gerek kalmadı böylece.

Sadece taze taze yiyip tüketmek gerekiyor, bekleyince çok iyi olmuyor baştan uyarayım. Bir de zahteri bizden az koyabilirsiniz… Ben sevdim ama bir daha yaparsam miktarı biraz azaltacağım.

Evde Zahterli Manouche

sebzeli Manouche

Reklamlar

Hakkında Epicurious
Épice kelimesi Fransızca baharat manasına gelir. Baharat hayatın tadı tuzudur. Rengarenktir, lezzetlidir, insanı farklı çağlara, farklı diyarlara götürür. Epicure ya da Türkçe söylemek gerekirse Epikuros, İ.Ö. 300 yıllarında Atina’da bir felsefe okulu kuran filozoftur. Mutluluğa giden yolu aramıştır. Hayattan alınan hazın kaynağının ise en üstün iyilik olduğunu söyler. Genelde gününü gün eden haz dışında bir şey düşünmeyen insanlara Epikurosçu denir. Ama bu bir yanılgıdır. Epikurosa göre en büyük mutluluk kaynağı ruh dinginliğidir. Curious ise meraklıdır…. Araştırır, okur, didikler, sorgular… Epicurious bu üç kelimeyi birleştiren bir kelime oyunudur. Bu bloğun yazarı ise bu üç kelimede de kendinden birşeyler bulur.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: