Pazartesi bitti… İnsanı çalışmak mutlu eder bir de diyeti bozmadan kararlı şekilde yola devam etmek!

Sabah saat 6.50’de uyandım. Biraz döndüm durdum yatakta. Vakit kalkmaya son çağrıyı gösterdiğinde kalktım. Hızlı bir kahvaltı ettim. Sallama çayın yanında bir sigara bile tüttürdüm. Evet, sigaraya yeniden başladım. Sonra çıktım caddeden geçen Kadıköy dolmuşuna atladım, sonra ver elini Kabataş Vapur iskelesi. Yepyeni bir vapurda  serin esen rüzgara karşı oturdum. Bu arada suratım asık.. Sert rüzgarı yiyince birden zamansızca kış geldi sandım sanırım. Neyse işe gelir gelmez oyalanmadan açtım bilgisayarı e-mailler yazdım, öğlene kadar üç toplantıya girip çıktım. Öğle yemeğinde, ızgara köfte, haşlanmış sebze ve yoğurtlu semizotu salatası yedim, yanına bir ufak kase çorba içtim.

Akşama kadar yine çalıştım. Birinden randevu alabilmek için 40 tane telefon numarası çevirdim yine de sonuca ulaşamadım. Ama farkettim ki çalıştıkça kendimi iyi hissettim. Açıldım, yüzüme bir yülümseme yerleştirdim.

Saat 8 gibi eve geldim ve  bakın şu nefis yemeği yaptım…

Basit Tavuk Yemeği:

Tavuğun sevdiğiniz kısımlarının- pirzola, kalça, but, göğüs hepsi olur- derisi varsa soyup çıkarıyorsunuz. Sonra bir kasenin içerisinde, 2 yemek kaşığı yoğurt, bir kaşık salça, dövülmüş sarımsak, kekik, pul biber ya da hangi baharatı seviyorsanız ekleyip iyice karıştırıyorsunuz. Bu karışıma buladığınız tavuk parçalarını ister bir tencereye, ister fırın tepsisine diziyorsunuz. Üzerine halka halka doğranmış soğan, sivri biber, dilimlenmiş domates ve küp küp doğranmış patatesleri yerleştirip azıcık zeytin yağı ilavesi ile fırında 200 derecede, ocakta kısık ateşte pişirmeye bırakıyorsunuz. Bizim evdeki salça tuzlu olduğu ve sarımsakları döverken de bir miktar tuz eklediğim için üzerine tuz ilave etmedim. Ama siz kendi hazırladığınız sosun tadına göre ekleme çıkarma yapabilirsiniz.

Sonra bu tencere ya da fırın yemeği nefis kokular saçarak ağır ağır pişiyor. Etler lokum gibi kalıyor domates, biber soğan ve patates de yanına garnitür oluyor. Ben tavuğun pirzola kısımlarını kullandım. Siz zevkinize göre seçin. Denerseniz afiyet olsun. Bu gidişle burası yemek bloğuna dönecek gibi duruyor. Bir süre böyle…  

Reklamlar

Hakkında Epicurious
Épice kelimesi Fransızca baharat manasına gelir. Baharat hayatın tadı tuzudur. Rengarenktir, lezzetlidir, insanı farklı çağlara, farklı diyarlara götürür. Epicure ya da Türkçe söylemek gerekirse Epikuros, İ.Ö. 300 yıllarında Atina’da bir felsefe okulu kuran filozoftur. Mutluluğa giden yolu aramıştır. Hayattan alınan hazın kaynağının ise en üstün iyilik olduğunu söyler. Genelde gününü gün eden haz dışında bir şey düşünmeyen insanlara Epikurosçu denir. Ama bu bir yanılgıdır. Epikurosa göre en büyük mutluluk kaynağı ruh dinginliğidir. Curious ise meraklıdır…. Araştırır, okur, didikler, sorgular… Epicurious bu üç kelimeyi birleştiren bir kelime oyunudur. Bu bloğun yazarı ise bu üç kelimede de kendinden birşeyler bulur.

4 Responses to Pazartesi bitti… İnsanı çalışmak mutlu eder bir de diyeti bozmadan kararlı şekilde yola devam etmek!

  1. adam says:

    harika gorunuyor eminim tadida cok güzel olmustir.

  2. Budapeste tede yemek sikintisi cekerken ilac gibi geldi bu tarif. Benim gibi yeteneksiz sadece yemeyi bilenler icin super bile 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: