Tunalı Balıkçısı’nda Öğle Yemeği

Pazar günü bir açık bir kapalı olan havaya çok da aldırmadan Limon Kabuğu ve ben gayet spontane bir plan yapıp kendimizi Tunalı Balıkçısında bulduk. Son dönemde pıtırcık gibi açılan balık lokantalarının bir yenisi. Tunalı’nın Kuğulu tarafına yakın, yeni açılan Body Shop’un karşısındaki apartmanın birinci katında caddeden geçenlerin kafalarını çevirip bakmalarına neden olacak kadar renkli, ferah görüntülü bir mekan.

Meze dolabında gördüklerimiz standart tatlar…

Balıkçıköy’ün daha zengin bir meze yelpazesi var gibi geldi bana… Bir sürü meze çeşidi var gibi görünmekle birlikte ben seçim yapmakta zorlandım ama seçenek çokluğundan değil, ağız tadıma biruygun bir şey bulmakta zorlanmaktan. 

Bizim amacımız ortaya meze söyleyip, daha sonra yer kalırsa balığa geçmek. Acıkmışız o yüzden bir an evvel yemeye başlamak istiyoruz ve bakın masaya neler geliyor.

Önce köpoğlu…

Ardından diğer yoğurtlu patlıcan mezesi…

Deniz börülcesi…

ve enginar kalbi…

Enginar kalbinin içi beyaz peynirle doldurulmuştu ancak epeyce kuru bir lezzetti. Haşlanmış enginarların içine peynirle doldurduktan sonra zeytinyağında bekletmek ya da fırınlayarak servis etmek bence daha iyi bir fikir olur muş. Ayrıca genelde balık lokantalarında ekmeği bandıra bandıra yediğiniz güzel zeytinyağı kullanılır. Kokuludur bu zeytinyağı, mistir hele açsanız ve dikkat etmezseniz daha yemek sofraya gelmeden ekmek, zeytinyağı ikilisi ile doyurursunuz karnınızı. Ben maalesef burada kullanılan zeytinyağından öyle bir tat alamadım.

Ardından kalamar söyledik, ki bizce masanın en iyi tabağı buydu…

en son olarak ise karides güveç… bu da fena değildi…

Özetle güzel dekoru olan, cadde manzaralı, standart bir balık lokantası olmuş Tunalı Balıkıçısı, Zeytinyağı ve mezelere dikkat ederlerse caddeyi tepeden izlemenin avantajı ile gerçekten de güzel bir yer olabilir. Bu defa denemediğimiz balıklarını bir dahaki sefere tatmak üzere diyorum.

Reklamlar

Hakkında Epicurious
Épice kelimesi Fransızca baharat manasına gelir. Baharat hayatın tadı tuzudur. Rengarenktir, lezzetlidir, insanı farklı çağlara, farklı diyarlara götürür. Epicure ya da Türkçe söylemek gerekirse Epikuros, İ.Ö. 300 yıllarında Atina’da bir felsefe okulu kuran filozoftur. Mutluluğa giden yolu aramıştır. Hayattan alınan hazın kaynağının ise en üstün iyilik olduğunu söyler. Genelde gününü gün eden haz dışında bir şey düşünmeyen insanlara Epikurosçu denir. Ama bu bir yanılgıdır. Epikurosa göre en büyük mutluluk kaynağı ruh dinginliğidir. Curious ise meraklıdır…. Araştırır, okur, didikler, sorgular… Epicurious bu üç kelimeyi birleştiren bir kelime oyunudur. Bu bloğun yazarı ise bu üç kelimede de kendinden birşeyler bulur.

13 Responses to Tunalı Balıkçısı’nda Öğle Yemeği

  1. dlayra says:

    merhaba:)
    daha cumartesi önünden geçerken tolu’yla “buraya gelmek lazım, bir deneyelim” diyorduk ki senin bu yazın tam oldu:)

    köpoğlunu refik ve yakup’un ortaklığıyla asmalı’da açılan ya&re’de yemeni tavsiye ederim. son gidişimin keşfiydi ve kesinlikle çok lezzetliydi.

    benim de özellikle balıkçılardaki ilk önemsediğim “başarı” kriterim zeytin ve zeytinyağı konusundaki hassas seçimleridir:)

    • Epicurious says:

      Günaydın:)
      ya&re’yi bir sonraki İstanbul seferinde keşfetmek üzere hemen not defterime kaydediyorum. 🙂 Ayrıca zeytinyağı candır diyorum 🙂

  2. Ayazma says:

    Ya bu blogu her okuduğumda acıkmak zorunda mıyım?! 😛

    • Epicurious says:

      🙂 Acıkmak güzeldir:) Ancak çok haklısın bu aralar yemek yazılarını abarttım sanki… İlerleyen yazılarda en azından bu işi sinema ile birleştirip lezzet sineması serisine devam edeyim diyorum. Ne dersin?

  3. tütü... says:

    Bu yemeklerin de hepsi birbirinden güzel gözüküyor ama, nedense benim gözümün önünde hala geçen gün baktığım, MEZZALUNA’daki , çikolataların üstüne uzanmış portakal şekerlemeleri var :))

  4. gezicini says:

    merhaba,
    sitenizin yeni ziyaretçilerindenim. yazılarınızı takipteyim artık.
    sevgiler
    gorki

    • Epicurious says:

      Merhaba Gezicini,
      Ben zaten sizi takip ediyormuşum epeydir:)
      Yazıları beğenip takip etmenize çok sevindim. Yaşasın lezzetli yemek değil mi 🙂
      Güzel bir gün dileğiyle

  5. dlayra says:

    tekrar merhaba,
    geçenlerde Tunalı Balıkçısındaydık. İlk defa peynir/salata/rakı dışında masamıza davet ettiklerimiz farklıydı alışkın olduklarımızdan..
    mesela levrek sarma yedik, beğendim..
    balık kokoreç yedik, ben balık mı normal kokareç mi çok anlamadım, baharattan balık tadı alınmıyordu.
    en yüksek puanımı kesinlikle jumbo karides ızgaraya verdim:)
    sübye geldi masaya, benlik değilmiş, ı-ııh sevmedim:(
    bir de tüm ara sıcak tarzı tabakların üzerinde aynı kremalı-zeytinyağlı-limonlu sostan koymuşlardı. bir eleştri olarak belirttik sıkıntımızı..

    yemeğin sonunda gelen kabaklı-dondurmalı-cevizli tatlıya ise ben bittim. kabaklar karpite yatırılmış gibi kıyır kıyırdı:)

    işte böyle, sevgiler..

    • Epicurious says:

      Merhaba Dilara,
      Bizim yemek için seçtiklerimizle sizinkiler epeyce farklıymış. Demek ki levrek sarma, jumbo karides ve kabaklı-dondurmalı-cevizli tatlı yemek için bir kez daha tutacagız Tunalı balıkçısının yolunu:) Çok teşekkür ederim öneriler için 🙂

  6. Semra Ateş says:

    Bu balıkçıyı dün denedim,yediklerimden hiç memnun kalmadım.Bir daha asla gitmem…bööö..

  7. Biraz önce Tunalı balıkçısında yemek yedim, otele dönünce hemen bu yazıyı yazıyorum.
    1) Garsona tekirdağ rakı söylememe rağmen, bardaki eleman gözümün önünde yeni rakıdan bir bardağa doldurdu ve garson o bardağı bana getirdi. Bu ne diye sorduğum garson “Tekirdağ” dedi. Yeni Rakı şişesini gözümle gödrüğüm için geri gönderdim.
    2) Mezelerle beraber gelen ekmekler sıcak ama kayış gibiydi. Tahminimce bayatlamış ekmeklerin üzerini havlu ile kapatmadan mikrodalga fırında ısıtmışlar. Taze ekmek istedim, sonra mis gibi taze ekmek getirdiler.
    3) Bir adet levrek sarma, birde balık köfte istedim. Her ikisini de aynı tabağa koyup üzerine bolca sarı bir sos koymuşlar. Üstüne de kırmızı pul biber. Haliyle ne levreğin tadını aldım ne de köftenin. Sonra bir levrek sarma, bir köfte daha istedim, ama sossuz ve kırmızı pul bibersiz dedim. Bilin bakalım garson 10 dakika ne dedi? Abi senin köfte be sarma sossuz olacaktı di mi? Ustam sosu basmış yine. Neyse 10 dakika sonra sossuz levrek sarmam geldi. Feka değildi, güzeldi. Ama sonra glen köftenin üzerine yine malzef kırmızı pul biberi basmışlardı.
    Balıkçıköy’e veya Marmaris balıkçısına gidin, en azından düzgün muamele görün!

    • Epicurious says:

      Biz de gittiğimizde Tunalı Balıkçısından çok memnun kalmamıştık. Ancak, ben daha yeni açılmış olduklarını düşünerek belki bir şans daha verilir diye düşünmüştüm. Marmaris Balıkçısısının ortamı bana biraz daraltıcı geliyor ama Balıkçıköy konusundaki fikrine kesinlikle katılıyorum. Ağzımızın tadını bozmamak için Balıkçıköyden vazgeçmeyelim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: