Ali Uzun Şekerlemecisi-Ankara

Ankara’da en güzel tarçınlı akide şekerini, acı badem kurabiyesini kim yapar?  Akide şekerlerinin iç açan rengarenk görüntüsünün dışında, inanılmaz kokusu ve tadıyla ağzınızda dağılıveren acıbadem kurabiyesi ile bugün huzurlarınıza Ankara’nın en eski, en iyi şekercisini çıkarıyorum: Ali Uzun Şekerlemecisi.

Bu haftasonu duraklarımızdan biri de Ali Uzun’un Ulus’taki mağazası oldu. Annem sayesinde çocukluk yıllarımda tanıştığım bu şekerlemeci, Ankara’da tarçınlı akide şekeri ve acı badem kurabiyesi diyince aklıma gelen tek adres. Baston çikolataları, lokumları, badem şekeri de enfes. Yurtdışında yaşayan arkadaşa eşe dosta, burada ağırladığınız yabancı misafirlere mutlaka tattırılması gereken bir tat.  

Bu sene 75’inci yaşını kutlayan Ali Uzun’un bir şubesi de Kızılay’da bulunuyor. Hatta şimdi Çayyolu’na da bir şube açıyorlarmış. Daha duymayan, görmeyen, tatmayan var ise işte adresleri burada.

Reklamlar

Hakkında Epicurious
Épice kelimesi Fransızca baharat manasına gelir. Baharat hayatın tadı tuzudur. Rengarenktir, lezzetlidir, insanı farklı çağlara, farklı diyarlara götürür. Epicure ya da Türkçe söylemek gerekirse Epikuros, İ.Ö. 300 yıllarında Atina’da bir felsefe okulu kuran filozoftur. Mutluluğa giden yolu aramıştır. Hayattan alınan hazın kaynağının ise en üstün iyilik olduğunu söyler. Genelde gününü gün eden haz dışında bir şey düşünmeyen insanlara Epikurosçu denir. Ama bu bir yanılgıdır. Epikurosa göre en büyük mutluluk kaynağı ruh dinginliğidir. Curious ise meraklıdır…. Araştırır, okur, didikler, sorgular… Epicurious bu üç kelimeyi birleştiren bir kelime oyunudur. Bu bloğun yazarı ise bu üç kelimede de kendinden birşeyler bulur.

8 Responses to Ali Uzun Şekerlemecisi-Ankara

  1. oburcan says:

    Adını hatırlayamadığın yemek bildiğin dolma yahu!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

  2. curiousglobalcat says:

    Yok yahu vallahi değil 🙂 Görüntü yaprak sarması ama kendisi değil 🙂 ……. köftesi dediler ama ben yemeklere konsantre olduğum için adını unuttum 🙂 Bu arada bence ara sıcak olarak süper bir seçim olur

  3. oburcan says:

    Ben de bir zamanlar suşiyi görünce “pilav sarma” demiştim , itiraf ediyorum. Sen de itiraf etmelisin 🙂

  4. curiousglobalcat says:

    Güzel bir benzetme oldu 🙂 Çengelhan hala gidilecek yerler listende duruyor. Bence bir uğrayıp denemelisin 🙂 Bu arada hala itiraf etmedim 🙂

  5. ekmekcikiz says:

    Hımm, bizim Hacı Bekir ya da Cafer Erol şekercilerinin karşılığı olsa gerek sizin Ali Uzun’unuz!
    Hacı Bekir’in acıbademi de muhteşemdir, yolun istanbul’a düştüğünde denemeni öneririm.
    🙂

  6. ekmekcikiz says:

    Hımm, bizim Hacı Bekir ya da Cafer Erol şekercilerinin karşılığı olsa gerek sizin Ali Uzun’unuz!
    Hacı Bekir’in acıbademi de muhteşemdir, yolun istanbul’a düştüğünde denemeni öneririm.
    🙂

    Not: Bu yorum yerine ulaşmadı sanısıyla tekrar gönderdim, fazlasını kaldırın lüğtfen. :))

  7. oburcan says:

    Çengelhan bir aralar çok sık gittiğim bir yerdi , çok severim. Brunch’ları da iyidir ama fiyatı biraz abartmışlar. İtiraf edersin,bekliyorum 🙂
    Bu arada pötikare desenli bonfileye bayıldım 🙂

  8. curiousglobalcat says:

    Sevgili Oburcan,

    Pötikare bonfileler cidden güzeldi, sade ama lezzetli bir tabaktı 🙂

    Sevgili Ekmekçikız,

    İstanbul’a gittiğimde bir de senin tavsiye ettiğin yerlerde acıbadem kurabiyesini deneyeceğim mutlaka. Tavsiye için teşekkürler.:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: